Nya Zeelands största arbetsgivare måste vara något kontillverkningsföretag. Ju längre tiden går desto mer övertygade blir vi om att det finns en jättefabrik någonstans som bara tillverkar vägkoner.

Jag tror aldrig vi har sett så många koner i hela vårt liv. Det är koner överallt. På vägarbeten, i städer, längs gågator, i parker, på parkeringsplatser. Ja till och med inne i restauranger.

Och används de inte till något specifikt ändamål så finns de ändå där, undanställda i något hörn.

Det är som att på varje ställe, kanske till och med i varje hem, så måste det finnas åtminstone ett par koner. Om de skulle behövas. Man vet ju aldrig.

Vi lekte med tanken att börja räkna dem, bara för skojs skull. Men vi insåg ganska snabbt att de helt enkelt var för många, och på för många olika platser för att vi skulle klara av det.

Skulle vi ha börjat göra det skulle vi inte ägnat vår Nya Zeelands-tripp till något annat än att räkna koner.

Men förutom konerna är Nya Zeeland ett fantastiskt vackert land. Den första sträckan från Christchurch till Lake Tekapo var mestadels åkrar och kanske inte så spektakulärt. Men efter det blir det bara bättre och bättre.

Vi har avverkat två dagar och övernattar hos en privatvärd i Twizel. I morgon sticker vi till Mount Cook och vandrar till en glaciärsjö.

Förhoppningsvis får vi tag i en helikopter som inte kostar skjortan också för att ta oss upp och kika närmare på Nya Zeelands högsta berg och glaciären.

Jimmie & Anne

Kommentera